ABOUT US

Guitar and Vocals : Johnny Boy

Een typisch gevalletje “laatbloeier” want in 2009 is hij begonnen in de Old no. 7 Band. Deze band speelde country, rock & roll & classic rock muziek. Even was het stil rondom de Band maar nu zijn ze weer van start gegaan met een totaal nieuw genre namelijk rock ’n roll/rock a billy muziek. De Band heeft deze weg ingeslagen in een totaal nieuwe samenstelling. De oorsprong van deze samenstelling is gegroeid vanuit het cafe Time Out, waar ook wekelijks wordt gerepeteerd met een verbluffend resultaat. Muziek is voor John zijn passie en zijn lust en leven en dat kun je zien aan de manier zoals hij met zijn talent omgaat. Zijn grote invloeden zijn: John Fogerty, Johnny Cash, Elvis Presley & Eric Clapton, zij hebben ervoor gezorgd dat het bloed bij John kroop waar het niet gaan kon. Samen met zijn Bandleden Theo, Walther en Wim zorgen zij voor een avond heerlijke muziek “ even terug in de tijd”!

Gear: Epihone Joe Pass Emperor II Epihone Les Paul Vox ac 15

 

Solo Guitar: Sixstring Theo

Muziek maken is èèn van de grootste doelen in zijn leven en om dit samen met andere te doen is zijn passie. Muziek maken kan niet vaak genoeg voor hem, daarom speelt hij in diverse bandjes en vindt het fantastisch om andere/het publiek mee te laten genieten.

Theo houdt van diverse soorten muziek, hij heeft een grote interesse en diversiteit. In de O.D. Rock ’n Bluesband is hij gitarist en speelt verder in een coverband en een carnavalsband. Dat bewijst nogmaals zijn diversiteit en enthousiasme voor alles wat met muziek te maken heeft.

Rock ’n roll spreekt hem ook ontzettend aan en daarom maakt hij nu ook deel uit van de Old no.7 Rockabilly band.

De invloeden van Theo zijn: Joe Satriani, Roben Ford, Steve Vai, Eric Johnson & Gary Moore.

Gear:

Guitars:Fender Vintage strat 1957 Ibanez Custom S Serie Takemine accoustisch

 

Drums: Leon

Zijn allereerste drumstel bestond uit de grote ronde kartonnen trommels waar het waspoeder in zat, begin jaren 70 (ken je ze nog?)

Op uitdrukkelijk verzoek van de leraar in de 3e klas lagere school aangemeld bij de drumband en gestopt met trommelen in de klas op de tafeltjes ;).

Na de drumband lang niet gedrumd en pas weer begonnen doordat een elektrisch drumstel in de etalage van de muziekwinkel opviel.

Een elektrisch drumstel is fantatstisch om te oefenen, maar er gaat toch niets boven het voelen van een echt drumvel. Het duurde dan ook niet lang voor een Gretch jazzy drumkitje werd gekocht, gevolgd door een meer pop/rock; Gretch new classic drumstel.

Recent is daar een Oost-Duits Tromsa setje uit de jaren 60 aan toegevoegd, die prima past bij het Rock-a-Billy geluid.

Hij geniet van bijna alle muziek die enigszins raakt aan Pop en Rock, maar is opgegroeid met Rock ’n Roll.

Ware voorbeelden en bron van inspiratie zijn de jaren 50 R ’n R drummers, zoals o.a. Earl Palmer en W.S. “Fluke” Holland. Niet alleen omdat zij drums aan Rockabilly hebben toegevoegd. Maar zeker omdat ze vernieuwend waren door van de“swingende” ritmes steeds meer naar de rechte ritmes te gaan, zoals we nu nog steeds horen in Rock en Pop muziek.

Sinds Juni 2014 dus ook drummer van Old No 7, waar hij zich vanaf het eerste moment thuis voelde door de lekkere pakkende nummers die gespeeld worden, maar zeker ook door de prettige sfeer die er heerst in de band.

Zijn doel: Lekker Rock 'n Roll maken met de andere drie gezellige bandleden en er vooral plezier in hebben samen.

Drumkitje: Tromsa drumkitje 60’s

 

 

 

String-Bass and Backing vocals: Rockin-Wally

Eet, drinkt,ademt Rock And Roll.

Als jongeman al eens geprobeerd om een Rock-a-Billy band te starten met als naam van een Rock and Roll club waar hij in heeft gezeten, The Alley Cats.

Wally ’s idolen zijn: Buddy Holly, Johnny Burnette Trio, Stray Cats en eigenlijk alle Sun Studio artiesten.

Jaren later voor het 5 jarig bestaan van een eigen kroeg heeft hij een nieuwe Contrabas gekregen van vaste klanten.

Hier op is hij veel gaan spelen bij jamsessies.

Na aandringen van John en Theo toch de stap maar weer eens genomen om in een Band te stappen. Maar dan ook wél een Rock-a-Billy Band, Old No 7.

Gear : SWR , Son of Bertha versterker en speakerkast. Duitse Cutaway Contrabas.

© 2023 by The Mark Plankton Big Band. All rights reserved.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-vimeo
  • w-youtube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now